Χειροπέδες και στο τρίτο μέλος της σπείρας των ΑΤΜ - Βρέθηκε γεννετικό του υλικό στο σπίτι του Ξηρού

Χειροπέδες και στο τρίτο μέλος της σπείρας των ΑΤΜ - Βρέθηκε γεννετικό του υλικό στο σπίτι του Ξηρού

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από χθες το τρίτο μέλος σπείρας που χτυπούσε ΑΤΜ σε Σέρρες και Πιερία.

Πρόκειται για 33χρονο ομογενή από τη Έλληνα υπήκοο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης.

Ο 33χρονος, μαζί με αλλά δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο χτυπούσαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε μικρούς οικισμούς και χρησιμοποιώντας τσιμπίδα υποβοηθούμενη από οξυγόνο, άνοιγαν από πίσω τα ΑΤΜ και αφαιρούσαν κασετίνες με χρήματα.

"Η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα συνεχιζόμενης έρευνας, όπου με μεθοδικότητα, κατάφεραν και ταυτοποίησαν το παραπάνω άτομο που αποτελεί το τρίτο μέλος της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία του οποίου ήταν άγνωστα", ανέφερε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

Η «συμμορία των ΑΤΜ» μεταξύ άλλων είχε διαρρήξει τον Αύγουστο του 2017 μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στο Σκούταρι Σερρών και κατάφεραν να διαφύγουν με 52.000 ευρώ.

Μάλιστα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ στο Δημητρήτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στη δεύτερη περίπτωση άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που είχαν φτάσει στο σημείο.

Σε έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 28 φυσίγγια των 9 χιλιοστών

- Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι

"Ο 33χρονος από κοινού με τους συνεργούς του τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να παραβιάσουν δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία περίπτωση κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που είχαν προστρέξει στο σημείο", σημείωσε από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής, Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμος Α’ Πέτρος Τάνος.

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινή παρουσίαση της ΕΛΑΣ, γενετικό υλικό του 33χρονου συλληφθέντα εντοπίστηκε σε αντικείμενο σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής, το οποίο χρησιμοποιούσε τον Ιανουάριο του 2015 το μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλος Ξηρός.

Ειδικότερα, το γενετικό υλικό του μέλους της σπείρας που είχε «αδυναμία» στα ΑΤΜ εντοπίστηκε σε ένα μαντήλι με 14 σφαίρες που βρέθηκε εντός της οικίας.

Κατά την παρουσίαση ειπώθηκε πως από τη μέχρι τώρα έρευνα δεν προκύπτει εμπλοκή του 33χρονου σε τρομοκρατικές ενέργειες και πως ο ίδιος στο παρελθόν είχε ανάμειξη μόνο σε κλοπές. Ο ίδιος δε μέχρι στιγμής δεν έχει πει τίποτα σχετικά με αυτό ούτε έχει καταφέρει να δικαιολογήσει πως βρέθηκε το γενετικό υλικό στο μαντήλι.

Τέλος, δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός 33χρονου για απλή συνεργεία στις παραπάνω πράξεις, ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση.

Πηγή: thestival

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις