ΕΡΤ3 – ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ – Σειρά Ντοκιμαντέρ (trailer)  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 09:30 & στις 21:30 
«IN THE AMERICAS»
Έτος παραγωγής: (2015) Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής PBS 2012-2015 που θα ολοκληρωθεί σε 40 ημίωρα επεισόδια. Η σειρά ταξιδεύει τους θεατές σε τμήματα της Βραζιλίας ως επί το πλείστον άγνωστα στον έξω κόσμο, στα άγρια βουνά της δυτικής Αργεντινής, σε φεστιβάλ στην Κολομβία και στις συχνά άγνωστες Μεγάλες Λίμνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Πλησιάζουμε τα ηφαίστεια στη Χαβάη, τη Χιλή και την Αλάσκα, και ανεβαίνουμε σε σχεδίες, σκάφη, άλογα και μοτοσικλέτες. Επισκεπτόμαστε λαούς που μπορούν να αντικαταστήσουν συνομιλία με σφυρίγματα, νησιώτες που μαγειρεύουν τα ίδια γεύματα για δέκα χιλιάδες χρόνια, και ποιμένες που ζουν σε υψόμετρο υπερβολικά υψηλό για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Συναντάμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τους αφήνουμε να λένε τις ιστορίες τους, να μας δείξουν τα σπίτια τους και τη δουλειά τους και να μας διηγούνται πως έγιναν αυτοί που είναι.

Eπεισόδιο 1

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ – ΜΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ [DAY OF THE DEAD – A MEXICAN CELEBRATION]

Πολλές γηγενείς αμερικανικές φυλές πριν την κατάκτηση του Μεξικού γιόρταζαν μία μέρα κάθε χρόνο, όταν οι νεκροί πρόγονοί τους επέστρεφαν να τους επισκεφθούν: την Ημέρα των Νεκρών. Αυτό το αρχαίο έθιμο έχει πλέον παγιωθεί ως η σημαντικότερη γιορτή της Οαχάκα. Παρελάσεις, βωμοί και τεράστιοι τάφοι καλωσορίζουν τους νεκρούς. Το έθιμο έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το Μεξικό και ακόμη και στο Λος Άντζελες και στο Τούσον. Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : , την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες  Δείτε το trailer 
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις