Τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας (φωτό)

Τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας (φωτό) Η κουζίνα είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος στο σπίτι μας. Εκεί μαγειρεύουμε, εκεί τρώμε. Γι’ αυτό θέλουμε να είναι καθαρή και τακτοποιημένη. Ένα απλό μυστικό για να

μαγειρεύουμε πιο γρήγορα και να προετοιμάζουμε το τραπέζι καλύτερα έχει να κάνει με τον πάγκο της κουζίνας 

Χρειαζόμαστε καθαρούς και περιποιημένους πάγκους με χώρο για να τοποθετούμε όλα τα απαραίτητα. Ψάξαμε και βρήκαμε τους «ενόχους» που κάνουν ένα πάγκο  να μοιάζει ακατάστατος.

Αν καθαρίσεις αυτά τα 7 πράγματα από τον πάγκο σου, θα κάνεις χώρο και θα έχεις έναν ωραίο και πεντακάθαρο πάγκο, σύμφωνα με το Apartment Therapy.

Συσκευές που σπάνια χρησιμοποιείς

Τοστιέρα, μπλέντερ, μίξερ κτλ. καλό είναι να αποθηκεύονται αλλού και όχι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Τοποθέτησε πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά και χρειάζεσαι άμεσα.

Unsplash/Alison Marras

Ελαιόλαδο

Το λάδι πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, προτιμότερο σε αδιαφανές δοχείο και όχι πάνω στον πάγκο, δίπλα από τον φούρνο. Το φως και η ζέστη μπορεί να κάνει το λάδι να χαλάσει. 

Unsplash/Edgar Castrejon

Βιβλία μαγειρικής

Όσο κι αν χρησιμοποιείς τον «Τσελεμεντέ», δεν είναι ωραίο να αφήνεις τα βιβλία πάνω στον πάγκο, όπου προετοιμάζεις το φαγητό του. Χρησιμοποίησε ένα ράφι στο ντουλάπι, όπου θα τα έχεις όλα μαζί τακτοποιημένα.

Χαρτιά

Γράμματα, κουπόνια, φυλλάδια κ.α. δεν ανήκουν πάνω στον πάγκο αλλά σε ένα συρτάρι. 

Unsplash/Heather Ford

Σερβίτσια

Αν δεν κάνεις τραπέζι ή πάρτι, δεν χρειάζεται να έχεις τις πιατέλες και τα μαχαιροπίρουνα σε κοινή θέα. Βάλτα στη θέση τους και θα έχεις έναν άδειο και χρήσιμο πάγκο.

Βαζάκια

Τα βαζάκια με τα μπαχαρικά κ.α. χρήσιμα υλικά μπορεί να είναι πρακτικά πάνω στον πάγκο, αλλά σου πιάνουν πολύτιμο χώρο. Ανήκουν στο ντουλάπι, μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα.

Unsplash/Allie Smith

Μπουκάλια κρασιού

Αν δεν έχει μπαρ ή ειδική θήκη για κρασιά, προτίμησε τα ντουλάπια ή το ψυγείο. Δεν έχουν θέση πάνω στον πάγκο σου.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις