Π. Κοκκόρης: Αναληθές το δημοσίευμα ότι η ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική

Π. Κοκκόρης: Αναληθές το δημοσίευμα ότι η ΝΔ θέλει να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική

Κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος που κάνει λόγο για ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης, από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας, Παναγιώτη Κοκκόρη.

«Και βέβαια δεν ισχύει, απλώς θα δίνεται δυνατότητα επιλογής και οι παλιοί θα προχωρήσουν όπως είναι ο σημερινός τρόπος επικουρικής ασφάλισης, ενώ οι νεότεροι θα έχουν τη δυνατότητα δεύτερου πυλώνα (της επικουρικής ασφάλισης) ή με το κράτος ή με την επιχείρηση. Έτσι θα είναι πιο δίκαιο το σύστημα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο», και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, ο κ. Κοκκόρης τόνισε ότι στόχος της ΝΔ, είναι η δικαιότερη κατεύθυνση του ασφαλιστικού και η διατήρηση των ποσών των οποίων δίνονται σήμερα.

«Με βάση την αύξηση του ΑΕΠ, θα δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε τις Βασικές αλλά και τις επικουρικές συντάξεις».

Το ασφαλιστικό, όπως εξήγησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, ξετυλίγεται σε τρεις βασικούς πυλώνες.

Στη Βασική σύνταξη, την Επικουρική ασφάλιση και την Ιδιωτική ασφάλιση.

Ο τρίτος πυλώνας στην Ελλάδα είναι «ατροφικός», γιατί δεν υπάρχει αναγνώριση των εισφορών που πληρώνουν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, των δαπανών δηλαδή σε επίπεδο φορολογίας.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις