Χρυσή Αυγή: Απολογήθηκε ο τελευταίος κατηγορούμενος για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Χρυσή Αυγή: Απολογήθηκε ο τελευταίος κατηγορούμενος για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε το σκέλος της δικογραφίας για την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων τον Ιούνιο του 2012, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι υπήρξε πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης του Περάματος και πως έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής μετά τον Δεκέμβριο του 2012. Μέχρι τότε, υποστήριξε ότι ήταν ψηφοφόρος του κόμματος, με την πρόεδρο να σημειώνει ότι «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε "δεν έχω σχέση" όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες να γίνεστε μέλος σε επιτροπή της ΤΟ. Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Απολογούμενος για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε σχέση, ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του, ότι η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του, καθώς και ότι όταν του επεδείχθη το έγγραφο, ήταν ήδη υπογεγραμμένο.

Σε επίμονες ερωτήσεις της έδρας για τα θύματα της επίθεσης που τον έχουν αναγνωρίσει, ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι υποκινούμενοι.

«Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι. Μέχρι και τελευταία, τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας "φίλε, το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ"».

Πρόεδρος: «Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός;».

Κατηγορούμενος: «Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τί να πει».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις