Μενδώνη: Εξαιρετικά προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης της αίθουσας του Βρετανικού Μουσείου με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μενδώνη: Εξαιρετικά προσβλητική η εικόνα εγκατάλειψης της αίθουσας του Βρετανικού Μουσείου με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προκάλεσαν τα δημοσιεύματα, όπου δείχνουν εικόνες εγκατάλειψης στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για το Βρετανικό Μουσείο η κ. Μενδώνη αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εικόνα εντείνει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή τους.

Αναλυτικά η δήλωση της υπουργού πολιτισμού αναφέρει: "Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα".

Απορρίπτει τις καταγγελίες το Βρετανικό Μουσείο

«Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen» απαντά εκπρόσωπος του Βρετανικόυ Μουσείου, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εικόνα εγκατάλειψης της αίθουσας που φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος του Μουσείου αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανελόγο για εισροή υδάτων, που αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό πέρυσι, επισημαίνοντας ότι δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά. «Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες επισκέπτες που επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες το μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας κατήγγειλαν στο cretapost.gr ότι αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και... αράχνες.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις