Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ για να κάψετε θερμίδες (ΦΩΤΟ)

Οι καλύτερες στάσεις στο σεξ για να κάψετε θερμίδες (ΦΩΤΟ)

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, επιλέγοντας όμως τις κατάλληλες στάσεις θα καταφέρετε να κάψετε μερικές έξτρα θερμίδες και ίσως να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη απώλεια βάρους.

Πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ

Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν προσπαθήσει να δώσουν απάντηση σε αυτό το ομολογουμένως «καυτό» ερώτημα.

Μία από αυτές, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέσα σε 30 λεπτά σεξ ένας άντρας καίει κατά μέσο όρο 101 θερμίδες, ενώ μια γυναίκα 69.

Στάσεις για καλύτερες καύσεις

Σε γενικές γραμμές, περισσότερες θερμίδες στο σεξ καίει όποιος έχει το… πάνω χέρι, αφού καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια και κινείται περισσότερο. Έτσι, ο άντρας θα κάψει περισσότερες θερμίδες στην κλασική «ιεραποστολική» στάση, ενώ η γυναίκα στη στάση «καουμπόισσα».

Δείτε τις στάσεις:

Στάση του σκύλου: Στη στάση αυτή, ο άντρας γυμνάζει τους μυς του κορμού, ενώ μια γυναίκα μπορεί να κάψει έως και 85 θερμίδες (οι οποίες αντιστοιχούν σε τρία κομμάτια σοκολάτας).

stasi-tou-skulou.jpg
Γέφυρα: Η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα και ανασηκώνει την πλάτη και τους γλουτούς της ώστε να σχηματίζουν μια ελαφριά καμπύλη, ενώ ο άντρας στηρίζεται στα γόνατά του. Με τη στάση αυτή οι καύσεις υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 60 θερμίδες σε 15 λεπτά.

stasi-gefura.jpg
Στα όρθια: Στη στάση αυτή η γυναίκα θα κάψει περίπου 30 θερμίδες και ο άντρας 51 μέσα σε 10 λεπτά! Αν δε η γυναίκα δεν στηρίζεται πουθενά και την κρατάει εξ ολοκλήρου ο σύντροφός της, οι καύσεις ανεβαίνουν στις 40 και 65 θερμίδες αντίστοιχα. Καθόλου άσχημα.

orthia-stasi.jpg

Καουμπόισσα: Είναι η ιδανική στάση για να κάψει θερμίδες η γυναίκα, αφού σε 30 λεπτά οι καύσεις υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 135 θερμίδες.

kaoumpoissa.jpg
Ιεραποστολική: Ως μία από τις πιο άνετες και τις ξεκούραστες στάσεις, η κλασική «ιεραποστολική» δεν είναι τόσο… δυνατή όσο οι προηγούμενες. Υπολογίζεται ότι σε ένα 10λεπτο η γυναίκα θα κάψει περίπου 14 θερμίδες και ο άντρας 47.

ierapostoliki-stasi.jpg

Πηγή: Onmed.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις