Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 4,5 R

Ζάκυνθος: Σεισμική δόνηση 4,5 R

Στην φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, μετά το μεγάλο σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018, εντάσσεται η χθεσινή σεισμική δόνηση (στις 21:33, μεγέθους 4,4 ρίχτερ, με επίκεντρο 37χλμ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και με εστιακό βάθος 10χλμ), που έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Ζάκυνθο, (χωρίς να υπάρξουν αναφορές για ζημιές), όπως, δήλωσε σήμερα στην τοπική ΕΡΤ, ο συμπατριώτης μας σεισμολόγος Γιάννης Κοπανάς.

Ωστόσο, ο κ.Κοπανάς τόνισε την ανάγκη καλύτερου-συνολικά-αντισεισμικού σχεδιασμού, για κάθε ενδεχόμενο, όπως είπε, ενώ επανέλαβε την σημασία που έχει η δημιουργία στο νησί, ενός ερευνητικού σεισμολογικού κέντρου, που θα συμβάλει τα μέγιστα σε μια πλέον από τις σεισμογενείς περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Κεφαλονιάς), στην προώθηση της πρόληψης, της πρόγνωσης και της ετοιμότητας τόσο σε τοπικό και περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις