Ψάρι Μεσσηνίας: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής.

Ψάρι Μεσσηνίας: Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής.

Την Κυριακή (22 Σεπτεμβρίου ) στην Τ.Κ. Ψαρίου ( Πάνω Ψάρι ), Δήμου Οιχαλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας, θα εορτασθεί η 185η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834, προς τιμήν των πρωταγωνιστών της, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα.

Το Πρόγραμμα του εορτασμού:
-Γενικός σημαιοστολισμός δημοτικών και ιδιωτικών κτιρίων της Τ.Κ. Ψαρίου από της 8ης πρωινής μέχρι της δύσης του ηλίου της 22ης Σεπτεμβρίου.
-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες.
Τόπος τέλεσης εορτής: Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου και οικία Γιαννάκη Γκρίτζαλη στην Τ.Κ. Ψαρίου.
Ώρα 7.00-10.00
Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα
Ώρα 10.15
Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.
Ώρα 10.40
Μετάβαση αρχών και κοινού στην οικία του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.
Κατάθεση Στεφάνων από εκπροσώπους, της Κυβέρνησης, της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, το Δήμαρχο Οιχαλίας, τον πρόεδρο Τ.Κ. Ψαρίου, τους εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Τριφυλίας «Ο Επικούριος Απόλλων», του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων Τριφυλίας, του Συλλόγου Άνω Μέλπειας, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαραίων Μεσσηνίας «Το μετσικι», και της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας και Αδελφότητας Τουρκολεκαίων «Ο Νικηταράς».
Ώρα 10.55
Χαιρετισμός από τον απόγονο του ήρωος κ. Γιαννάκη Γκρίτζαλη
Ώρα 11.00
Ομιλία από τον Πρόεδρο του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821
κ. Κωνσταντίνο Πλαπούτα
Ώρα 11.20
Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου.
Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου – Χορευτικό Τμήμα «Οι Δωριείς».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί δεξίωση.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις