Π. Κερμανίδης: «Το πάθος για τη νίκη χαρακτηρίζει το ντέρμπι της πόλης, αλλά φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ»

Π. Κερμανίδης: «Το πάθος για τη νίκη χαρακτηρίζει το ντέρμπι της πόλης, αλλά φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ»«Νικητής το ποδόσφαιρο και η Θεσσαλονίκη», είναι η ευχή και η επιθυμία να προκύψουν από το ντέρμπι της Μακεδονίας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, που θα γίνει σήμερα το…

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ και Αρη είναι μεταξύ των πλέον φημισμένων στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης. Για την ένταση και το πάθος των φιλάθλων, που ενίοτε το ασπάζονται και οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων. Δεδομένου όμως πως τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις αυτές γίνονται με πρωταγωνιστές ξένους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν στην λογική του πολύχρονου πάθους και της αντιπαράθεσης που υποβόσκουν μεταξύ των δυο ομάδων, παρακολουθούμε παιχνίδια με προσήλωση στη νίκη και στόχευση στους βαθμούς και όχι στις εντυπώσεις.

Τις διαφορές του σήμερα με το τότε, συζητήσαμε με τον παλαίμαχο επιθετικό άσο του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη, που.έχει πάρει μέρος σε μερικά από τα σημαντικότερα παιχνίδια των δυο ομάδων, κατά την δεκαετία του 70, φορώντας πάντα την ασπρόμαυρη φανέλα του ΠΑΟΚ. «Τα παιχνίδια των δυο αυτών ομάδων, πραγματικά ντέρμπι, έχουν μεγάλη ιστορική διαδρομή. Είναι παιχνίδια της πόλης και από το αποτέλεσμα τους κρίνεται το γόητρο των δυο ομάδων, ίσως μάλιστα και ολόκληρη η χρονιά τους. Kαι σήμερα οι αναμετρήσεις αυτές είναι σαν τα παλιότερα χρόνια, μόνο που τότε τα παρακολουθούσαν οι οπαδοί και των δυο ομάδων, σε αντίθεση με το σήμερα. Δυστυχώς αλλά αναπόφευκτα σήμερα το βλέπουν μόνο οι γηπεδούχοι από τις κερκίδες και ο κόσμος της κάθε ομάδας είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Μέσα στο γήπεδο πάντα υπήρχε ένταση και πάθος που συχνά κατέληγε στο σκληρό παιχνίδι, με κάρτες και αποβολές. Ακόμα και σε διακοπές των αγώνων. Τώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, κοιτούν τα πόδια και τα τα συμβόλαια τους και αντιμετωπίζουν το κάθε παιχνίδι ψυχρά και επαγγελματικά. Δεν γνωρίζουν την ιστορία των ομάδων ή ελάχιστα πράγματα μόνο, και ο καθένας αγωνίζεται για τα προσωπικά του συμφέροντα».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις