2ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας: 1200 συμμετοχές από 15 χώρες

2ος Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας: 1200 συμμετοχές από 15 χώρες

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο δεύτερος ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας. Οι συμμετοχές τόσο στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων όσο και στους υπόλοιπους των 5, 3 και 1 χιλιομέτρου ήταν διπλάσιες από την πρώτη διοργάνωση του θεσμού και ξεπέρασαν τα 1200 άτομα. Στην έναρξη των αγώνων παραβρέθηκε η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο πρώην Δήμαρχος Κώστα Νικολούζος, ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Νίκος Καλόγερος και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Νίκος Κορακιανίτης, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι ο αγώνας θα αποτελέσει ορόσημο για τα αθλητικά πράγματα στο νησί μας και όχι μόνο.

Ο γνωστός προπονητής Νίκος Μόσχος, συμμετείχε στη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου ως στέλεχος του ΣΕΓΑΣ και τόνισε ότι η συμμετοχή 44 αθλητών από 15 χώρες στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, αποτελεί ένδειξη για τις δυνατότητες του νησιού μας να θεσμοθετήσει τον ημιμαραθώνιο και μέσω αυτού να προβάλλει την Κέρκυρα. Ο θεματικός τουρισμού της άθλησης αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη περιοχών που τον αναπτύσσουν συστηματικά. Το ίδιο, όπως είπε, γίνεται και με τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση η οποία αποτελεί ορόσημο στη συλλογική τους μνήμη και μπορεί να τους φέρει σε άμεση επαφή με τον αθλητισμό.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις