Κέρκυρα: Στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα η Μ. Ανδριώτη

Κέρκυρα: Στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα η Μ. Ανδριώτη

Στην εκδήλωση μνήμης με θέμα «75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα στα Ιόνια Νησιά», που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 21 Οκτωβρίου 2019, παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη. Στο χαιρετισμό της η κ. Ανδριώτη αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που έζησε το νησί της Κέρκυρας, όταν η χιτλερική λαίλαπα έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης 2.000 Κερκυραίων Εβραίων. Επισήμανε τη βοήθεια που πρόσφεραν οι Κερκυραίοι με κίνδυνο τη ζωή τους. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτισμός χωρίς μνήμη.
Για το λόγο αυτό πρέπει το μήνυμα «ποτέ πια και για κανένα λόγο ολοκαυτώματα, γενοκτονίες και ρατσισμός» να γίνει βίωμα σε όλους, ώστε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα κάτι τέτοιο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Κέρκυρας και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ Γιάννης Κοντός

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις