Έλεγχοι και συστάσεις του τμήματος Εποπτείας Αγοράς σε επιχειρήσεις με δομικά προϊόντα

Έλεγχοι και συστάσεις του τμήματος Εποπτείας Αγοράς σε επιχειρήσεις με δομικά προϊόντα

Το τμήμα της Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), στο πλαίσιο της αρμοδιότητας που έχει εκχωρηθεί από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των βιομηχανικών προϊόντων με την ισχύουσα τεχνική βιομηχανική νομοθεσία και την Γενική Ασφάλεια των προϊόντων, πραγματοποίησε το τελευταίο έτος στην κατηγορία των δομικών προϊόντων, ελέγχους σε όλη την επικράτεια της διοικητικής της αρμοδιότητας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν 35 ελέγχους σε εταιρείες όλων των Νομών της Μακεδονίας και της Θράκης με βάση το πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζεται από την εποπτεύουσα αρχή (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας). Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου οι επιχειρήσεις να εναρμονιστούν με τον Κανονισμό και τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των Δομικών Προϊόντων.

Η τροποποίηση του ν. 4512/18 στο πρόσφατα ψηφισθέν αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ενισχύει την υπάρχουσα διαδικασία ελέγχων, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται με βάση πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την εποπτεύουσα αρχή κατόπιν της αξιολόγησης κινδύνου και κατάταξης των εταιρειών σε βαθμούς επικινδυνότητας ως προς την προστασία του δημόσιου συμφέροντος (καταναλωτών και επιχειρήσεων).

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις