Σε αναμονή για τη μελέτη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Καλοχώρι

Σε αναμονή για τη μελέτη κατασκευής έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Καλοχώρι

Υδροφόρες και βυτία της ΔΕΥΑ δήμου Δέλτα, με τη συνδρομή των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου προχώρησαν στην απάντληση υδάτων από την οδό Ολύμπου στο Καλοχώρι ενώ έγινε και καθαρισμός των φρεατίων στους δρόμους της γύρω περιοχής. 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου, «Τα όμβρια ύδατα συσσωρεύονται στην περιοχή λόγω έλλειψης αποχετευτικού δίκτυα ενώ οι δρόμοι που έχουν υποστεί καθίζηση από τη διέλευση βαρέων οχημάτων γεμίζουν νερά και δυσκολεύουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Η διοίκηση του δήμου αναμένει το πράσινο φως για να αρχίσει η υλοποίηση της μελέτης για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Καλοχώρι. Η μελέτη αφορά στην πρώτη της φάση την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων μήκους 4 χιλιομέτρων για να αποσυμφορήσουν το τμήμα της οδού Ολύμπου (διευθέτηση ροής –απαγωγής ομβρίων από την οδό Ολύμπου), την κατασκευή κρασπεδορείθρων και των απαραίτητων φρεατίων υδροσυλλογής».

Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου ανέρχεται στα 4,7 εκατ ευρώ.

Ταυτόχρονα η δεύτερη φάση της μελέτης αφορά στην κατασκευή συλλεκτήρα ομβρίων από την οδό Ολύμπου καθώς και τον έλεγχο για τη βελτίωση της αποστραγγιστικής τάφρου η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά του οικισμού. Παράλληλα στη δεύτερη φάση της μελέτης προβλέπεται η πραγματοποίηση ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί αν απαιτείται η κατασκευή νέου αντλιοστασίου ως βοηθητικού, του υπάρχοντος της ΕΥΑΘ.

fr.jpg

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις