«Θερμοπύλες» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

«Θερμοπύλες» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το θεατρικό έργο του φιλόλογου, Γιάννη Λιγνάδη, με τίτλο «Θερμοπύλες», επανέρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη για περιορισμένες παραστάσεις τον Δεκέμβριο και αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου. 

Μέσω της θεατρικής προσέγγισης και της διάνθισης του κειμένου με αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια, καθώς και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ο φωτισμός του ιστορικού περιεχομένου και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών και ψυχαγωγικών του αρετών.

Οι «Θερμοπύλες» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Paul Cartledge (Cambridge University), και εντάσσονται στον θεατρικό κύκλο του Ιδρύματος «Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής». Πριν από την παράσταση, σύντομη εισαγωγική ομιλία πραγματοποιείται από την ιστορικό, δρα Ανδρονίκη Μακρή.

 

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης

Μετάφραση-κείμενο: Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος

Ιστορική σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή

Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Σκηνικά-κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου

Επιμέλεια φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη

Παίζουν: Ελένη Ζαχοπούλου, Μάνος Βαβαδάκης

 

Ημερομηνίες και ώρα παραστάσεων: 9, 10, 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 13€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο)

 

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

Τηλ: 210 3611206

thf.gr

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις