Χριστουγεννιάτικο μελωδικό GALA στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικο μελωδικό GALA στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Γιορτή της μουσικής από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο στις 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι πόρτες του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν στο κοινό για την επετειακή συναυλία των 30 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00, με τη συμμετοχή παλαιότερων σπουδαστών του ΔΩΘ που τώρα κάνουν καριέρα ως καταξιωμένοι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί, αλλά και νεώτερων, σε σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

Επίσης η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

Παρουσίαση του έργου των καθηγητριών και καθηγητών μέσα από μια επιλεγμένη παρουσίαση μουσικών έργων ποικίλης αισθητικής.
Πλαισίωση των δράσεων από μουσικούς της πόλης που θα συνδράμουν μαζί με όλους εμάς τη γιορτή.
Συμπράξεις σπουδαστών και καθηγητών σε μικρότερη και μεγαλύτερη κλίμακα
Παρουσιάσεις μικρών βίντεο
Παρουσίαση – έκπληξη από το σύνολο των παρευρισκόμενων καλλιτεχνών και σπουδαστών προς το κοινό.
Στο επετειακό αυτό gala του Κέντρου Πολιτισμού θα γιορτάσουν επί σκηνής μαζί με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και το κοινό της πόλης, καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και της Ανωτέρας Σχολής Χορού του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μετρά 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην μουσική παιδεία της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα. Έχει συμβάλλει σημαντικά, ακόμα και σε καιρούς αντίξοων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, στη διαμόρφωση της πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών κι έχει μπει δυνατά στην ατζέντα της πόλης ως φορέας πολιτιστικής παιδείας, κοινωνικής εξωστρέφειας, κοινωνικά ευαίσθητος κι “ευήκοος” στα σημεία των καιρών.

Από το 1989, έτος της ίδρυσής του, το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχει σηματοδοτήσει πολλάκις την καλλιτεχνική ζωή της χώρας. Έχει εκπαιδεύσει καλλιτέχνες – πολλοί από αυτούς με βεληνεκές που ξεπερνά τα σύνορά της, έχει δώσει χώρο έκφρασης σε πολλούς φιλόμουσους και έχει εν γένει διαμορφώσει την καλλιτεχνική ταυτότητα της πόλης.

Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παραμένει στις επιταγές των καιρών, εντάσσει στην καλλιτεχνική κι εκπαιδευτική του δραστηριότητα καλλιτέχνες κι εκπαιδευτικούς με όραμα και δημιουργική τόλμη, προσφέροντας σεμινάρια, εργαστήρια και συναυλίες υψηλού επιπέδου. Ως συνέπεια αυτής της πολιτικής και οράματος θεμελιώθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας με σημαντικούς θεσμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού που κατέστησαν το ΔΩΘ ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά / μουσικά κέντρα της χώρας.

Το gala γιa την επέτειο των 30 ετών λειτουργίας του ΔΩΘ – με αφορμή την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου – σκοπεύει να αναδείξει όλα τα παραπάνω, να τα καταδείξει με την προοπτική αναβάθμισης των δραστηριοτήτων του και φυσικά να διευρύνει το φιλόμουσο και φιλότεχνο γενικότερα κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις