Π. Τσακλόγλου: Θα αυξηθούν σημαντικά οι συντάξεις με το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα (audio)

Π. Τσακλόγλου: Θα αυξηθούν σημαντικά οι συντάξεις με το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα (audio)

«Με το νέο σύστημα που υιοθετεί η μεταρρύθμιση για την επικουρική ασφάλιση, οι συντάξεις θα σημειώσουν σημαντικές αυξήσεις. Όπου έχει εφαρμοστεί διεθνώς ,σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση των συντάξεων», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή GPS με τον Θάνο Σιαφάκα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Ο κ. Τσακλόγλου είπε ακόμη ότι, «με την προσθήκη του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα επιτυγχάνεται διασπορά ρίσκου και αντιμετωπίζεται επίσης μέρος του δημογραφικού ρίσκου. Είμαστε η δεύτερη πιο γερασμένη χώρα στην Ευρώπη», επεσήμανε ο υφυπουργός.

Ο κ. Τσακλόγλου συμπλήρωσε πως με το νέο σύστημα, δεν θίγονται οι συντάξεις των υφιστάμενων συνταξιούχων και πως η επικουρική ασφάλιση δεν ιδιωτικοποιείται. Τέλος, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση σκοπεύει να μετατρέψει τον θάνατο από κορονοϊό σε εργατικό ατύχημα, τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όμως θα αφορά μόνον τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές κτλ.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις