COVID-19: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από το Σάββατο 14/3 λόγω κορονοϊού

Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν από το Σάββατο 14/3 λόγω κορονοϊού

Σε λήψη νέων μέτρων προχώρησε η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα COVID-19 πολλαπλασιάζονται σε πολλές περιοχές της χώρας και δεν τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας. Δείτε ποια καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν λόγω κορονοϊού.

Από το πρωί του Σαββάτου, σταματά η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην όσων κάνουν διανομή κατ' οίκον.

Ειδικότερα, κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες και γενικά όλα τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Στην εστίαση, δεν σταματά το ντελίβερι, ενώ για take away υπηρεσίες θα πρέπει σε όλα τα μαγαζιά οι ουρές να μην υπερβαίνουν τα πέντε άτομα.

Επίσης, κλείνουν μέχρι νεοτέρας βιβλιοθήκες, πρακτορεία τυχερών παιγνίων ΟΠΑΠ, πολιτιστικοί όμιλοι, πολιτιστικά σωματεία, αρχαιολογικοί και αθλητικοί χώροι και πάρκα αναψυχής. Μένουν ανοιχτοί ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι εκτός ίσως από συγκεκριμένα σημεία που συνωστίζεται κόσμος όπως π.χ το Δελφινάριο.

Κλείνουν ακόμα τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι οίκοι ανοχής, τα κατάστημα τατουάζ, μασάζ και περιποίησης νυχιών.

Ποιες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων, τα μίνι μάρκετ και τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (χωρίς τραπεζοκαθίσματα), τα φαρμακεία, και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Επίσης ανοικτά παραμένουν τα καταστήματα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, το λιανεμπόριο και τα μεμονωμένα καταστήματα (πχ ρούχα παπούτσια),

Ανοιχτά θα παραμείνουν και τα περίπτερα.

Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 7:30 το πρωί έως τις 15:00 και θα είναι κλειστά το Σάββατο.

Οι τράπεζες θα εξυπηρετούν κανονικά τους πολίτες μέσω των υποκαταστημάτων τους, όμως οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το e-banking για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Σε 190 τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα στην χώρα μας είναι πλέον 190. Τα 36 διερευνώνται αυτή την στιγμή. Τα 11 κρούσματα (εννέα από αυτά στην Αττική), δεν έχουν σύνδεση με κάποιον νοσούντα, είναι περιπτώσεις που δεν ιχνηλατείται επαφή με γνωστό φορέα του ιού.

Πέντε νοσούντες είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι. Από τους νοσούντες, νοσηλεύονται οι 47.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Ο ΕΟΔΥ, καλεί τις ευπαθείς ομάδες που έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, να μην αναζητούν πληροφορίες για τον κορονοϊό στο τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό του γιατρό.

Παράλληλα, η πολιτεία καλεί τους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να μην βγαίνουν έξω εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος:

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.