Ι. Θεοτοκά: Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την σεξουαλική παρενόχληση (video)

Ι. Θεοτοκά: Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από την σεξουαλική παρενόχληση (video)

Η πρόσφατη αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια, αλλά και τα δεκάδες άλλα περιστατικά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, καθιστούν ολοένα και πιο σημαντική την ενημέρωση για θέματα περί σεξουαλικής βίας. Η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Ίλια Θεοτοκά, συμβουλεύει τους γονείς με ποιους τρόπους να ενημερώσουν και να προστατέψουν τα παιδιά τους από την σεξουαλική βία στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι ακραίες επιθετικές συμπεριφορές, οι προσβολές, η ψυχολογική χειραγώγηση, η επιβολή απέναντι στον άλλον, είναι μερικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σεξουαλική παρενόχληση. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν στη θέση του θύματος βρίσκεται ένα παιδί, το οποίο μάλιστα έχει και άγνοια τέτοιου είδους συμπεριφορών.
Ο ρόλος των γονέων σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ενημερώσουν και να συμβουλέψουν τα παιδιά από πολύ νεαρή ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, να υποδείξουν στα παιδιά να μην τα αγγίζει κανείς στο σώμα τους με τρόπο που δεν επιθυμούν τα ίδια, εξηγώντας τους τι σημαίνει κάτι τέτοιο, να τα ενθαρρύνουν να μιλήσουν για ζητήματα που τα απασχολούν, εάν κάποιος τα προσεγγίσει και τους ζητήσει κάτι ανάρμοστο και τέλος, να συμβουλέψουν τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς ή τους δασκάλους τους.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις