Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία: Ηχηρό «αποτύπωμα» και στην Αν. Μεσόγειο (video)

Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία: Ηχηρό «αποτύπωμα» και στην Αν. Μεσόγειο (video)

Nέα δεδομένα στις σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι διαμορφώνει η υπογραφή της συμφωνίας για τα Rafale. Η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, μετά την ιστορική υπογραφή της συμφωνίας για τα Rafale, θα διευρυνθεί και θα αποκτήσει ξεκάθαρο και μόνιμο «αποτύπωμα» και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δείγματα θα υπάρξουν εντός του Φεβρουαρίου.

Μέσα από την πολυεθνική άσκηση «SKYROS», στις αρχές του επόμενου μήνα Rafale και ιπτάμενο τάνκερ φτάνουν στην Ελλάδα. Όλα θα πετούν σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, εκτελώντας πολυποίκιλα αεροπορικά σενάρια.

Η ελληνογαλλική ασπίδα θα σφυρηλατηθεί περαιτέρω και με την ένταξη ελληνικής φρεγάτας στην ομάδα ασφαλείας του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Σαρλς Ντε Γκολ. Ήδη αυτό είχε γίνει ξανά τον περασμένο Φεβρουάριο με τη φρεγάτα Ψαρρά.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις