Μ. Γκάγκα: «Οι λοιμώξεις που βλέπουμε είναι ολόκληρες οικογένειες» (audio)

Μ. Γκάγκα: «Οι λοιμώξεις που βλέπουμε είναι ολόκληρες οικογένειες» (audio)

Η συντονίστρια – διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Η γιατρός ανέφερε πως τα κρούσματα δεν αυξάνονται ιδιαίτερα, στη νοσηλεία τα πράγματα είναι διαφορετικά και ότι η νοσηλεία δεν ακολουθεί τον αριθμό των κρουσμάτων. «Οι λοιμώξεις που βλέπουμε εμείς, είναι ολόκληρες οικογένειες που ο ένας κολλάει τον άλλον και που νοσηλεύονται όλοι στο νοσοκομείο», προσέθεσε μεταξύ άλλων η κα Γκάγκα.

Αναφορικά με τη χρήση της μάσκας και κυρίως τη διπλής, υποστήριξε πως το συγκεκριμένο είναι και θέμα του πως αισθάνεται ο καθένας και ότι απλά η διπλή παρέχει μεγαλύτερη προστασία.

Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε και στα εμβόλια και στο ποιες πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να ακολουθήσουν. «Μετά την ομάδα άνω των 60 ετών από εκεί και πέρα θα πρέπει να εμβολιαστούν άνθρωποι που εκτίθενται πολύ, όπως εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και οι διανομείς. Επίσης, οι νεότεροι συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα. Μετά τη δεύτερη δόση και την παρέλευση μίας εβδομάδας, θα μπορούν οι άνθρωποι να δουν τις οικογένειές τους και να έχουν μία κανονική ζωή», υποστήριξε η ειδικός.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις