Ειδικές Αποστολές: «Ο δρόμος του μεταξιού στον Πειραιά» και το έργο της Cosco (video)

Ειδικές Αποστολές: «Ο δρόμος του μεταξιού στον Πειραιά» και το έργο της Cosco (video)

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλάζει όψη, προκειμένου να μετατραπεί σε κάτι νέο και διαφορετικό. Τη μεγάλη κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά ερευνά αυτή τη φορά η δημοσιογραφική ομάδα της ενημερωτικής εκπομπής «Ειδικές Αποστολές».

Πιο συγκεκριμένα, ο Φάνης Παπαθανασίου μας παρουσιάζει την κινεζική επένδυση και τη ζωή στο λιμάνι του Πειραιά από το 2008 και μετά, όταν η Cosco Shipping απέκτησε το 51% του ΟΛΠ. Βλέπουμε πως ο ρυθμός διακίνησης των εμπορευμάτων έχει εκτιναχθεί, η απασχόληση έχει αυξηθεί και ο Πειραιάς ανήκει πλέον στα σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης.

Στην εκπομπή μιλούν εκπρόσωποι του κινεζικού κολοσσού, παλιοί Πειραιώτες αλλά και εργαζόμενοι στο λιμάνι, που μοχθούν καθημερινά υπό ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες. Παρακολουθήστε το βίντεο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις