Ειδικές Αποστολές: Οι πατέρες διεκδικούν ίσο χρόνο επιμέλειας για τα παιδιά τους

Ειδικές Αποστολές: Οι πατέρες διεκδικούν ίσο χρόνο επιμέλειας για τα παιδιά τους

Το θέμα της συνεπιμέλειας έφερε στο προσκήνιο η ενημερωτική εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ με αφορμή την αναθεώρηση διατάξεων του οικογενειακού δικαίου, το οποίο ισχύει ως έχει στην Ελλάδα από το 1983.

Το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών διαζευγμένων γονέων έχει μετατραπεί σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε γονείς, νομικούς και επιστήμονες ψυχικής υγείας το τελευταία χρόνια. Ένα δυναμικό κίνημα γονέων, αποτελούμενο κυρίως από πατέρες που διεκδικούν ίσο χρόνο επιμέλειας για τα παιδιά τους, απαρτίζει τον ένα πόλο της δημόσιας και συχνά συγκρουσιακής συζήτησης. Στον αντίποδα βρίσκονται γυναικείες οργανώσεις που επισημαίνουν ενδεχόμενους κινδύνους από την οριζόντια εφαρμογή της συνεπιμέλειας.

Όλα αυτά ερευνήθηκαν στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» και την Ελβίρα Κρίθαρη. Παρακολουθήστε το βίντεο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις