Ανεπαρκή διασφάλιση των συνακροάσεων παραδέχθηκε η ΑΔΑΕ στη Βουλή

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών υπογράμμισε, δια του προέδρου της, Χρήστου Ζαμπίρα, ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τη νομιμότητα των συνακροάσεων. Σημείωσε ότι η ΑΔΑΕ γνωρίζει όσα ακούγονται περί ιδιωτών που χρησιμοποιούν παρανόμως φορητές συσκευές (σ.σ. «βαλιτσάκια») για την παρακολούθηση πολιτών. «Υπάρχουν και βαλιτσάκια που έχουν ιδιώτες, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό» είπε και πρόσθεσε πως έχουν κατατεθεί ανάλογες νομοθετικές προτάσεις από την ΑΔΑΕ για την αντιμετώπιση του φαινομένου, δίχως όμως αυτές να έχουν υιοθετηθεί.

Μάλιστα, δεν αρνήθηκε ότι ο έλεγχος ακόμα για τα «βαλιτσάκια» των ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής και ΕΛ.ΑΣ. είναι πλημμελής, καθώς ο τελευταίος έλεγχος έγινε στο τέλος του 2017 και ο αμέσως προηγούμενος στο τέλος του 2013.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις