Στον Άρειο Πάγο με αναπηρικό καροτσάκι ξανά «το Λίπος» – Συζητιέται η έκδοσή του στη Γαλλία

Με αναπηρικό καροτσάκι έκανε -για ακόμη μια φορά- την εμφάνιση του ενώπιον του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανός Λάσα Σουσανσβίλι, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος».

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το αίτημα των γαλλικών αρχών για την έκδοση του, μετά την αναβολή που πήρε η δίκη του στις 17 Ιουλίου λόγω αδιαθεσίας.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Η δράση του όμως δεν σταμάτησε, καθώς επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.000.000 ευρώ.

Οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε κλοπές, «ξεπλένοντας» τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Το «Λίπος» συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο. Μαζί του στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν ακόμη 13 άτομα, 11 από αυτούς Γεωργιανοί. Δύο εξ’αυτών επίσης εκζητούνται.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις