Κάηκε μεγάλη έκταση στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου – Στην Κρήτη ο Υπουργός Παιδείας

  • Η φωτιά ξέσπασε στις 8 περίπου το πρωί της Κυριακής
  • Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει από τα γραφεία του κτιρίου
  • Ρίψεις από τα ελικόπτερα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων
  • Έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων
  • Κλειστά τα σχολεία στο Ηράκλειο

Τις τελευταίες εστίες της μεγάλης φωτιάς που αναστάτωσε την πόλη του Ηρακλείου, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν να σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, την ώρα που οι εμπλεκόμενοι φορείς στρέφουν το βλέμμα στην “επόμενη μέρα” επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι ευτύχημα, που δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ακόμα χειρότερα ανθρώπινες απώλειες.

Συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στο χώρο του ανοιχτού μπάσκετ που υπάρχει στο πανεπιστήμιο.

Στα άμεσα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι το θέμα των στέγασης των φοιτητών της εστίας, ενώ ήδη υπάλληλοι του Πανεπιστημίου προσπαθούν να απομακρύνουν όσα αρχεία, αντικείμενα και έγγραφα δεν καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά σχολεία στο Ηράκλειο, για προληπτικούς λόγους.

Με απόφαση της αρμόδιας αντιδημαρχείας του δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι το 72ο και 78ο νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο δημοτικά σχολεία.

Στο Ηράκλειο ο Υπουργός Παιδείας

Με εντολή του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετέβη στην Κρήτη κλιμάκιο του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται ζητήματα φοιτητικής μέριμνας με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δημήτρη Ζέρβα.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στους χώρους του πανεπιστημίου σήμερα, Κυριακή, έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και ο κ. Γαβρόγλου βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές του Ιδρύματος.

Μάλιστα, ο υπουργός θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου αύριο, σύμφωνα με πληροφόρηση από το υπουργείο, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Επίσης, αύριο, Δευτέρα, ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις

Share: