Συνάντηση με Γεροβασίλη είχαν οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου – Τα ερωτήματα που της έθεσαν (video)

Συνάντηση με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη είχαν οι δικηγόροι της οικογένειας Κωστόπουλου, καθώς η υπόθεση θανάτου του γνωστού ακτιβιστή παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Οι συνήγοροι ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και της έθεσαν μια σειρά από  ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των αρχών για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Ζακ  Κωστόπουλου.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν γίνεται λόγος για σοβαρές ελλείψεις στο επίπεδο της αστυνομικής έρευνας σε σημείο που να παρουσιάζεται σημαντική απόκλιση από τις νόμιμες  διαδικασίες. Η δικηγόρος Αννα Παπαρρούσου είπε: «Γιατί δεν έχει προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης; Θέσαμε στην υπουργό συγκεκριμένα σημεία και επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει. Μας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη γι’ αυτή την υπόθεση να φτάσει ως το τέλος».

Οι τρεις δικηγόροι της οικογένειας έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα στην υπουργό κ. Γεροβασίλη. Γιατί δεν έχει διαφυλαχθεί ο χώρος; Γιατί δεν έχουν συλλεγεί πειστήρια; Γιατί η αστυνομία δεν αναζήτησε αυτόπτες μάρτυρες; Γιατί υπήρξαν ουσιώδεις ελλείψεις ως προς την παροχή στοιχείων; Τι μέλλει να γίνει ως προς αυτό;

«Έχουμε συγκεκριμένες ενέργειες που προτιθέμεθα να προβούμε σε σχέση με διώξεις που έπονται και κατά των αστυνομικών και κατά των συνυπαιτίων», τόνισε η κ. Παπαρρούσου. Σημείο κλειδί που στάθηκαν οι συνήγοροι του Ζακ είναι η πορεία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που υποθέτουν ότι διεξάγεται και ποια πειθαρχικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν κατά των αστυνομικών οργάνων.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις