Δίκη ΧΑ: Προκλητικός ο πυρηνάρχης Περάματος – «Μου ζήτησαν συγγνώμη οι αλιεργάτες»

  • Αρνήθηκε τον ρόλο του ως πυρηνάρχης ο κατηγορούμενος Αναστ. Πανταζής, ο οποίος έπεσε σε αντιφάσεις κατά την απολογία του
  • Αρνήθηκε, επίσης, ότι έχει εμπλοκή στην επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες
  • Προκλητικός υποστήριξε πως οι αλιεργάτες είναι υποκινούμενοι και πως του ζήτησαν συγγνώμη

Προκλητικός ήταν ο πυρηνάρχης Περάματος, Αναστ. Πανταζή, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη (11/9), αρνούμενος την εμπλοκή του στις επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και τη σχέση του με τον ευρωβουλευτή πλέον Ιωάννη Λαγό. Ο κατηγορούμενος, ωστόσο, παραδέχθηκε ήταν παρών στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Πανταζής έπεσε σε αντιφάσεις αφού υποστήριξε πως ουδέποτε υπήρξε πυρηνάρχης στο Πέραμα, αλλά ότι ο ρόλος του περιοριζόταν στο να διανέμει τρόφιμα και ρούχα της οργάνωσης, στην οποία μπήκε το 2012 όταν άνοιξαν τα γραφεία στην περιοχή.

«Είναι παράδοξο να λέτε “δεν έχω σχέση” όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπή της τοπικής οργάνωσης. Δεν είναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγής τον Ιούνιο του 2012 που σημειώθηκε η επίθεση, αλλά εσείς να γίνεστε μέλος μετά; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;» ρώτησε η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, χωρίς να λάβει πειστική απάντηση.

Τις αντιφάσεις του επεσήμανε η Πρόεδρος:

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;

Κατηγορούμενος: Ναι, από το δήμαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.

Πρόεδρος: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν είμαι ιδεολογικά εκεί»…

Κατηγορούμενος: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…

Πρόεδρος: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμμία σχέση.

Προκλητικός και για τους αλιεργάτες

Και ο Αν. Πανταζής, όπως και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του τις προηγούμενες δικασίμους, αρνήθηκε ότι έχει και την παραμικρή εμπλοκή στην επίθεση κατά των ψαράδων προβάλλοντας και αυτός τον ισχυρισμό πως τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί στα καλά καθούμενα λέγοντάς τους πως οδηγούνται στο τμήμα για μία απλή εξακρίβωση στοιχείων.

Δέχθηκε ωστόσο ότι ήταν παρών στην επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, παραδοχή που για δικονομικούς λόγους δεν απασχόλησε σε αυτήν την φάση το δικαστήριο καθώς η συγκεκριμένη επίθεση έπεται αυτής των αλιεργατών.

Κατά την άποψη του κατηγορούμενου, οι αιγύπτιοι ψαράδες οι οποίοι τους αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή στο Αστυνομικό Τμήμα, είναι «υποκινούμενοι» και κάποιοι άλλοι «τους τραβάνε σαν πανηγύρια».

Όπως είπε ο κ. Πανταζής: «Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξέρουν, είναι υποκινούμενοι. Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγήκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λένε την αλήθεια. Και μου λέει ο ένας “φίλε το ξέρουμε ότι δεν είσαι εσύ”. Μου είπε ότι έχουν έρθει οι μανάδες των παιδιών (σ.σ.: των δραστών της επίθεσης) και ζήτησαν συγγνώμη γιατί είχαν πάρει ναρκωτικά».

Πρόεδρος: Ποιες μανάδες; Ποια παιδιά; Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν ρώτησα τι εννοούσε, μου αρκούσε αυτό που άκουσα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν είπε τα ίδια και στο δικαστήριο αυτός που σας μίλησε;

Κατηγορούμενος: Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τι να πει.

Και εν λόγω κατηγορούμενος αμφισβήτησε την ανακριτική διαδικασία αναφέροντας πως υπέβαλε μήνυση κατά της ανακρίτριας για πιέσεις που του άσκησε προκειμένου να εμπλακεί στην υπόθεση ο βουλευτής -τότε- Ι. Λαγός. Η μήνυσή του, όπως είπε, έχει τεθεί στο αρχείο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις