Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες στην Κω: Αγνοούμενοι ένα παιδί τριών ετών και ένας άνδρας (video)

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε τα ξημερώματα (04:45) με λέμβο που δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας και μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αλλοδαποί, ενώ αγνοούνται ένα ανήλικο παιδί και ένας άνδρας. Αρχικά οι αγνοούμενοι ήταν τρεις, αλλά ένας άνδρας 26 ετών εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Η λέμβος αναποδογύρισε από τη σύγκρουση με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα. Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο σούπερ πούμα και σκάφος της Frontex. Αρχικά περισυλλέγησαν 31 άτομα που μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, ενώ έξι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Οι δυο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, ενώ ανάμεσα στους τραυματισμένους είναι και μια έγκυος γυναίκα.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο σπεύδει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η βάρκα που μετέφερε 34 μετανάστες, δεν είχε κάποιο φανάρι με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του λιμενικού σώματος που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθούν και να συγκρουστούν.

Αγνοούνται ένα παιδί 3 ετών και ένας άνδρας 28 ετών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στον «ΑΝΤ1», αρχικά υπήρξαν τρεις αγνοούμενοι, ένα παιδάκι τριών ετών και δυο άνδρες ηλικίας 26 και 28 ετών. Στη συνέχεια ο κ. Λαγκαδιανός έκανε γνωστό στο «OPEN TV» ότι ο 26χρονος άνδρας εντοπίστηκε καλά στην υγεία και αγνοούνται το παιδί και ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος είναι μάλλον είναι ο πατέρας του. Επιβεβαίωσε πως από τους 31 ανθρώπους που περισυνελλέγησαν μετά τη σύγκρουση, οι έξι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του νησιού.

Πηγή: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα γεμάτη μετανάστες στην Κω: Αγνοούμενοι ένα παιδί τριών ετών και ένας άνδρας (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις