Ένταση τα ξημερώματα στα Βρασνά – Κάτοικοι δεν επέτρεψαν τη φιλοξενία 200 προσφύγων (video)

Ένταση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στα πούλμαν που μετέφεραν 200 πρόσφυγες από τη Σάμο, να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία υποδοχής τους.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, από νωρίς χθες το απόγευμα περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους αλλοδαπούς. Τα λεωφορεία παρακάμπτοντας με τη βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μπλόκα των κατοίκων προσπαθούσαν μέσα από χωματόδρομους να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους αλλοδαπούς, όμως υπό την πίεση των κατοίκων οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να τους δεχθούν. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, οι πρόσφυγες-μετανάστες να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

Οι μετανάστες περιμένουν στα διόδια Μαλγάρων:

Πηγή: Ένταση τα ξημερώματα στα Βρασνά – Κάτοικοι δεν επέτρεψαν τη φιλοξενία 200 προσφύγων (video) - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις