Σκάλα Μυτιλήνης: Να κλείσει η δομή φιλοξενίας προσφύγων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου με μεγάλη πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Λέσβου αποφάσισε να κλείσει την προσωρινή δομή διαμονή προσφύγων στη Σκάλα Συκαμνιάς.

Πρόκειται για μια δομή που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και στην οποία οδηγούνται πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμανάκι της Σκάλας Συκαμνιάς από σκάφη του Λιμενικού Σώματος ή της Frontex που τους περισυλλέγουν κυρίως από τη θάλασσα βόρεια της Λέσβου. Αποτελεί δε σταθμό διακομιδής προς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παρέστη εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αν και είχε κληθεί.

Πηγή: Σκάλα Μυτιλήνης: Να κλείσει η δομή φιλοξενίας προσφύγων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο - altsantiri

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις