«Κλείστε τα σύνορα!» (για την Μπάρτσα…)

Η Μπαρτσελόνα στο Ντα Λουζ έδειχνε ομάδα που από καιρό έχει σκάσει. Ένα άδειο σακί που η Μπάγερν το γέμισε με οκτώ γκολ –και λίγα ήταν. Με παίκτες που ασφυκτιούσαν από το πρέσινγκ των Γερμανών και για τους οποίους αυτό το 2-8 είναι και θα παραμείνει στίγμα στην καριέρα τους• για πάντα. Αυτή η Μπαρτσελόνα είναι η επιτομή της παρακμής μιας δύναμης που κάποτε υπήρξε
ποδοσφαιρική απόλαυση για τους λάτρεις τού ποδοσφαίρου και τρόμος για τους αντίπαλους των Καταλανών. Το είπε με δυο λέξεις ο Ζεράρ Πικέ στις εκπληκτικές δηλώσεις τους: «Πιάσαμε πάτο». (Εκπληκτικές γιατί μίλησε με αλήθειες και θάρρος αμέσως μετά από τη συντριβή, άφησε υπονοούμενα για ευθύνες που φτάνουν μέχρι σε υψηλά ιστάμενους του συλλόγου, αφού «χρειάζονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, δεν μιλάω για προπονητές και παίκτες» και, ακόμα, είπε αυτό που δύσκολα θα έλεγε ένας ποδοσφαιριστής χωρίς προσωπικότητα:
Αν είναι να έρθει νέο αίμα στη ομάδα, εγώ να φύγω πρώτος. 
Αν η Μπαρτσελόνα ήταν ελληνική ομάδα θα επέστρεφε στη χώρα από μυστικό αεροδρόμιο. Και αθλητικές εφημερίδες θα έβγαιναν με τίτλο: «Κλείστε τα σύνορα»! Έχει συμβεί, έχει γραφτεί• για πολύ μικρότερο αγωνιστικό ναυάγιο.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις