Πόσο χρόνο ζωής κερδίζεις για κάθε ώρα που τρέχεις;Μια έρευνα μας δίνει την αφορμή που ψάχναμε για να ξεσκουριάσουμε.


Πρόσφατα στην Αμερική δημοσιεύτηκε μια επιστημονική εργασία που επιβεβαιώνει τις υποψίες όλων μας σχετικά με το τρέξιμο: μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Και δε μιλάμε προφανώς για την περίπτωση που σε κυνηγάνε λιοντάρια αλλά για το τρέξιμο ως μορφή άσκησης.

Τα γυμναστήρια, οι αεροβικές, η γιόγκα, η pilates και όλες οι άλλες «μοδάτες» μορφές γυμναστικής προφανώς και κάνουν καλό στο σώμα σου. Όμως, όπως αποδεικνύει και η έρευνα, το τρέξιμο είναι εκείνο που μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής σου, αφού από ότι φαίνεται οι δρομείς (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες) έχουν 25-40% λιγότερες πιθανότητες να αποδημήσουν εις Κύριον (νωρίτερα από το αναμενόμενο).  

Ναι, καλά άκουσες, αφού η εν λόγω μορφή άσκησης μειώνει γενικά τους κινδύνους της υγείας κι όχι απλά τα καρδιακά προβλήματα. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν μία ώρα τρεξίματος μας χαρίζει 7 ώρες περισσότερης ζωής! Η πλάκα δε είναι πως ακόμα και άτομα που τα έχουν τα κιλάκια τους, τα πίνουν τα ποτάκια τους και καπνίζουν τα τσιγαράκια τους επωφελούνται κι εκείνα από το τρέξιμο, σχεδόν όσο και οι οπαδοί τη υγιεινής ζωής.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, κι εσύ κι εμείς καλό είναι να σηκωθούμε από τους καναπέδες και τα ντιβάνια και να το ρίξουμε στο τρέξιμο. Δεν χρειάζεται άλλωστε τίποτα άλλο πέρα από ένα ζευγάρι αθλητικά και διάθεση για να κάνεις τη ζωή σου λίγο καλύτερη.


Πηγή: http://ift.tt/2AgrrNC

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις