Π. Καμμένος Στα Ίμια: Μπροστά Στα Τουρκικά Πολεμικά Σκάφη Έριξε Το Στεφάνι (Φωτό, Βίντεο)Μπροστά στον τουρκικό Στόλο που παραφυλούσε στα διεθνή ύδατα ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος πραγματοποίησε και φέτος την ρίψη στεφάνου για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς των Ιμίων.

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι περίμεναν μια τέτοια κίνηση και είχαν αποπλεύσει ισχυρές μονάδες στην περιοχή καθώς όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά μέσα υπήρχαν σε απόσταση 3,5νμ έξι σκάφη της ακτοφυλακής εκ των οποίων το ένα μεγέθους κορβέτας τους 2 σκάφη του ναυτικού εκ των οποίων το ένα πυραύλακατος τους καθώς και συνεχώς πέταγαν δύο ελικόπτερα της ακτοφυλακής τους.
Επισημαίνουμε την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπεναλί Γκιλντιρίμ , ο οποίος γνωρίζοντας την πρόθεση της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΑΜ λόγω της επετείου είχε δηλώσει πριν δύο ημέρες:

« Κάνω μια σαφή προειδοποίηση προς την Ελλάδα για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είμαστε κατά της τρομοκρατίας και τους οποίους καλούμε να μην κινούνται με προκλητικότητα σε «θολά νερά» .

Η παρουσία τους εκεί δεν είναι ευπρόσδεκτη. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα ..ενώ έχουμε πάρει όλες τις προφυλάξεις . Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί» .

Οι Τούρκοι πάντως αναφέρουν ότι «παρεμποδίστηκε» από την τουρκική ακτοφυλακή ο Έλληνας υπουργός άμυνας ευρισκόμενος σε πολεμικό πλοίο .

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι …εμπόδισαν τον Έλληνα ΥΕΘΑ να ρίξει στεφάνι στα Ίμια!

Βέβαια αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα τουρκικά σκάφη …κάθονται ήσυχα, ήσυχα και παρακολουθούν τη τελετή και να βγάζουν αυτή την "ήσυχη" ανακοίνωση:

” Την 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30, αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες”.


http://www.ksipnistere.com
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις