Εκμέκ κανταΐφι…



Υλικά συνταγής


φύλλο καταΐφι: 500 γρ. (1 πακέτο)

αμύγδαλα φιστίκια Αιγίνης: 250 γρ. και 100 γρ., καβουρντισμένα και χοντροκομμένα


Για την κρέμα


κρέμα ζαχαροπλαστικής: 3 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμη ή σπιτική

κρέμα γάλακτος: 600ml, χτυπημένη σε σαντιγί

ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας άχνη

βούτυρο: 150 γρ., λιωμένο


Για το σιρόπι


ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού

μέλι: 3-4 κουταλιές της σούπας

κανέλα: 1 ξυλάκι

λεμόνι: μισό, η φλούδα

νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού


Εκτέλεση συνταγής

Ξαίνετε το καταΐφι και το στρώνετε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200 °C για 35’, μέχρι να ροδίσει το καταΐφι, και το αφήνετε να κρυώσει.


Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5’-6’ τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Όταν το καταΐφι κρυώσει καλά, το ραντίζετε με το σιρόπι (αφού αφαιρέσετε τα στερεά υλικά). Σκορπίζετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια.


Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (αν φτιάξετε δική σας πατήστε εδώ για τη συνταγή) με τη μισή σαντιγί και την απλώνετε στην επιφάνεια του κανταΐφιού. Χτυπάτε την υπόλοιπη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη. Απλώνετε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.


Πηγή: https://if...

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις