Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ: έγινε και αυτό...

Ο ΘΕΜΗΣ ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ (ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ) ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Στις πλέον αμφιλεγόμενες και τελείως διαφορετικές από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, έγινε και αυτό: να ξανατυπωθούν τα ψηφοδέλτια στο «παρά ένα» της διαδικασίας. Η δικαίωση του Θέμη Μπερεδήμα από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για την απόφαση αποκλεισμού του από
τις αρχαιρεσίες, τον φέρει ως υποψήφιο της τελευταίας στιγμής και έτσι το όνομά του βρίσκεται μεταξύ εκείνων που διεκδικούν μια θέση το ΔΣ του Ταμείου. Ο αποκλεισμός του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) αποφασίστηκε από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ επειδή:
α) δεν συμπεριελήφθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους οι εργαζόμενοι  δημοσιογράφοι – μέλη και μη μέλη της ΕΣΠΗΤ- στη ΓΓΕ.
β) αποκλείστηκε η υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ με αιτιολογικό ότι τα σχετικά έγγραφα και η σχετική αλληλογραφία της ΓΓΕ έφθασαν στον Οργανισμό εκπρόθεσματην Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.
Ο Θέμης Μπερεδήμας υπέβαλε ένσταση και δικαιώθηκε. Σε σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από την ΕΣΠΗΤ αναφέρθηκε:

Απόφαση κόλαφος για τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο και την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. είναι η σημερινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει απόλυτα και πανηγυρικά την ένσταση των εργαζομένων στην ΓΓΕ και του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία είχαν αποκλειστεί οι συνάδελφοι από τους εκλογικούς καταλόγους του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η διαταγή του Πρωτοδικείου «υποχρεώνει προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης, τον ΕΔΟΕΑΠ και την Εφορευτική Επιτροπή αυτού, να αποδέχεται την υποψηφιότητα του αιτούντος (Θεμιστοκλή Μπερεδήμα) κατά την εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15/6/2018 με πλήρη δικαιώματα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Θυμίζουμε ότι, εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στις 13-15/6/2018 στον ΕΔΟΕΑΠ, η πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού είχε αποκλείσει παράτυπα από τους εκλογικούς καταλόγους που παρέδωσε στην Εφορευτική Επιτροπή τους εργαζόμενους δημοσιογράφους – μέλη και μη μέλη της ΕΣΠΗΤ- στη ΓΓΕ. Επίσης είχε απορρίψει παράτυπα και την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ με πρόσχημα ότι τα σχετικά έγγραφα και η σχετική αλληλογραφία της ΓΓΕ «έφθασαν» στον Οργανισμό την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα απόπειρας υπονόμευσης από τον απερχόμενο πρόεδρο του Οργανισμού των πολύμηνων πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ όσο και των Δ.Σ. των  Ενώσεων για την ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο στον ΕΔΟΕΑΠ και την ισότιμη και ισόνομη ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και την λειτουργία του.
Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις