Αλλάζουν όλα στο Κοινωνικό Εισόδημα ΑλληλεγγύηςΔύο φορές τον χρόνο, δηλαδή κάθε εξάμηνο, θα πρέπει να επανυποβάλουν αίτηση οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προκειμένου να το δικαιωθούν.


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, από 1η Νοεμβρίου η αίτηση δεν θα υποβάλλεται κάθε χρόνο, αλλά κάθε εξάμηνο, ενώ δεν θα χρειάζεται να υποβάλλουν οι δικαιούχοι υποχρεωτικά τροποποιητική αίτηση εντός 15 ημερών από την οποιαδήποτε μεταβολή του εισοδήματος, των περιουσιακών στοιχείων, της σύνθεσης του νοικοκυριού, ή του τόπου διαμονής τους.


Επιπλέον δεν θα αφαιρείται από το ελεγχόμενο εισόδημα το 100% του καθαρού μισθού του πρώτου μήνα και το 40% των δυο επόμενων μηνών, σε περίπτωση που μέλος του νοικοκυριού βρει εργασία. Επίσης δεν θα προβλέπεται από την 1η Νοεμβρίου και μετά, η διακοπή της ΚΕΑ από τον 4ο μήνα της εργασίας.


Από την 1η Αυγούστου κι έπειτα, θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του ΚΕΑ, καθώς και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού που μπορούν να εργαστούν.


Συνεπώς θα λαμβάνουν κάρτα ανεργίας, ενώ θα ενημερώνονται από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για τυχόν κενές θέσεις στην ειδικότητά τους.


Τέλος, εξαιρούνται επιπλέον από το εισόδημα που ελέγχεται, και το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους καθώς και η οικονομική ενίσχυση που δίνεται για φυσικές καταστροφές και θεομηνίες.


Απαιτούνται δικαιολογητικά σε περίπτωση νοικοκυριού με ανήλικα τέκνα για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, καθώς και βεβαίωση εγγραφής/φοίτησης στο σχολείο, προκειμένου τα εν λόγω νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση στο ΚΕΑ.


Σε ότι αφορά δικαιούχους ενήλικες έως 45 ετών που δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση υποχρεούνται, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης, θα πρέπει είτε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου είτε να εγγραφούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, ή στα παραρτήματα αυτών, ή σε εσπερινά γυμνάσια.


Πηγή: insider.gr


Πηγή: https://if...

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις