Το πρώτο ιπτάμενο ταξί παρουσίασε η Rolls-Royce (εικόνες)

Η Rolls-Royce δεν κατασκευάζει μόνον πολυτελή αυτοκίνητα. Χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροναυπηγικής κατασκευάζοντας κινητήρες αεροσκαφών.

Πρόσφατα, στο Farnborough Airshow παρουσίασε ένα αυτόνομο υβριδικό ιπτάμενο ΤΑΧΙ, όπως το ονομάζει, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Το συγκεκριμένο «όχημα» έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και πέντε επιβάτες και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 402 km/h και να διανύσει απόσταση έως και 800 km.

Ο στρόβιλος που χρησιμοποιείται για την κίνηση είναι ο M250, ένας από τους πιο επιτυχημένους κινητήρες Rolls-Royce για την αεροπορία. Από τότε που εισήχθη για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια, έχουν παραδοθεί 31.000 μονάδες, με περισσότερους από τους μισούς που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία. Για την περίσταση η τουρμπίνα θα τροφοδοτεί μα 500 kW έξι ηλεκτροκινητήρες.

Τα πτερύγια του μοντέλου μπορούν να περιστρέφονται σε 90 μοίρες για να επιτρέπουν κάθετη απογείωση και προσγείωση. Στο επιχειρησιακό ύψος οι έλικες στην πτέρυγα θα μπορούν να αναδιπλωθούν, έτσι ώστε στην καμπίνα να υπάρχει λιγότερος θόρυβος. Η πρόωση, σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζεται μέσω των δύο οπίσθιων ελίκων.

Καθώς πρόκειται για ένα σκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες υποδομές και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα ελικοδρόμια και μικρά αεροδρόμια.

Η εταιρεία ευελπιστεί να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020 και να διατεθεί μαζικά στην αγορά, με την Uber να είναι ένας από τους δυνητικούς πελάτες. Να σημειώσουμε πως αυτόνομα ιπτάμενα «οχήματα» ετοιμάζουν και άλλες εταιρείες όπως η Airbus και η Kitty Hawk.

Πηγή: drive.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις