Με ποιά κριτήρια; Με ποιούς κώδικες; Με ποιά δεοντολογία;

Οποιος κρατάει στα χέρια του ένα κινητό τηλέφωνο ή μία κάμερα γίνεται εν δυνάμει δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτης μαζί. Με λίγα λόγια όλοι οι πολίτες γίνονται και όλα αυτά μαζί.
Πώς όμως; Με ποιά κριτήρια; Με ποιούς κώδικες; Με ποιά δεοντολογία; Ένας ανήθικος άνθρωπος με ποιά κριτήρια θα τραβήξει κάτι και πώς θα το χρησιμοποιήσει; Και δεν..
αναφέρομαι σε βίντεο διακοπών ή κατοικίδιων.
Η ενημέρωση γενικότερα έχει περάσει σε χέρια ανεξέλεγκτα. Εντελώς. Άνθρωποι που φτιάχνουν ιστοσελίδες και αναρτούν ο, τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο! Με φωτογραφίες και βίντεο που στ’ αλήθεια ξεπερνούν κάθε όριο. Στην επαγγελματική δημοσιογραφία υπάρχει κι ένας αρχισυντάκτης, που θα σε επιπλήξει. Σε μία ελεύθερη ιστοσελίδα που φτιάχτηκε σε ένα βράδυ, ποιός θα το κάνει; Πώς μπορεί κανείς να ελέγξει από πού και γιατί προέρχεται κάθε τι; Τουλάχιστον εμείς έχουμε και ένα πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Οι υπόλοιποι;
Η προπαγάνδα και η διακίνηση ψευδών ειδήσεων στο φόρτε τους. Όλοι μας υπερ-πληροφορημένοι. Και άλλο τόσο εξαπατημένοι.
Αυτό, με αφορμή δεκάδες βίντεο προπαγανδιστικά που μου στέλνετε για να με « πείσετε»! Μετά από 32 χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, δυσκολάκι το βλέπω.
Ανοίξτε τα μάτια σας. Ελέγχετε τί διαβάζετε και πού το διαβάζετε. Και αναρωτηθείτε γιατί δημοσιοποιήθηκε.
- από το fb της Δώρας Μακρή

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις