Πόσα πρόσωπα μπορεί να αναγνωρίσει ο μέσος άνθρωπος;

Πόσα πρόσωπα μπορεί να αναγνωρίσει ο μέσος άνθρωπος;Βάσει στοιχείων έρευνας...

Σε περίπου 5.000 ανέρχεται ο αριθμός των προσώπων που μπορεί να αναγνωρίσει ένας μέσος άνθρωπος, ενώ οι πιο ικανοί σε αυτόν τον τομέα, μπορούν να θυμούνται έως και 10.000 πρόσωπα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Εξετάζοντας μία ομάδα 25 εθελοντών, οι ερευνητές -με επικεφαλής τον καθηγητή Μάικ Μπέρτον του Πανεπιστημίου της Υόρκης- διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν από 1.000 έως το πολύ 10.000 πρόσωπα, με τους περισσότερους να κινούνται κάπου στη μέση (5.000 πρόσωπα).

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν μία για να καταγράψουν όσα περισσότερα πρόσωπα μπορούσαν από την προσωπική ζωή τους και άλλη μια ώρα για να κάνουν το ίδιο με διάσημα πρόσωπα πολιτικών, καλλιτεχνών κ.α.

Σε πολλές περιπτώσεις οι συμμετέχοντες αναγνώριζαν το πρόσωπο κάποιου, χωρίς ωστόσο να θυμούνται το όνομά του.

Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες 3.441 διασημοτήτων, ενώ για να θεωρηθεί ότι οι εθελοντές θυμούνται ένα πρόσωπο, έπρεπε να το αναγνωρίσουν σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές φωτογραφίες.

Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society B».

πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις