TAF 4: Ενα 4ήμερο με Animation στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

TAF 4: Ενα 4ήμερο με Animation στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Η AddArt σε συνδιοργάνωση με τις διευθύνσεις του Τμήματος Τουρισμού και Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το ίδρυμα Heinrich-Böll-Stiftung GR, παρουσιάζει τo δεύτερο μεγαλύτερο Animation Festival στην Ελλάδα. Το TAF γεμίζει με νέα πρόσωπα και έρχεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ενα 4ήμερο με Animation στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  στις 18-21 Οκτωβρίου 2018. 

Οι προβολές θα γίνονται στον ιστορικό  κινηματογράφο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ” και επιπλέον, στη Δημοτική Κεντρική Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιούνται εργαστήρια και παιδικές προβολές.  

Μερικοί προσκεκλημένοι:

-Tim Allen, βασικός animator στο Isle of Dogs του Wes Anderson
-Nik Phelps & Nancy Denney-Phelps, μουσικοσυνθέτης σε animation ταινίες και δημοσιογράφος animation

-Federico Vallarino από την Toon Boom.
-Ίριδα Ζιόγκα, θα παρουσιάσει το νέο της επιτυχημένο project MAN WANTED
-Νίκος Δεληγκάρης, θα αναφερθεί στην εικαστική γλώσσα, την ψυχολογία και τη σημασία τους στην σύνθεση και το χρώμα της εικόνας.

Μη χάσετε τις ομιλίες και τα πάνελ με θέμα το animation και τις εφαρμογές του, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο χώρο του animation στην Ελλάδα.

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός TAF – Thessaloniki Animation Festival – , φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «ANIMEARTH». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Special συλλογές:

-Το Ουκρανικό και Ουγγρικό πανόραμα Animation
-Το αφιέρωμα HUMAN RIGHTS ANIMATED με την στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung GR όπου μέσα από την τέχνη του animation θα προβάλλονται επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους που θα θίγουν ή θα αναδεικνύουν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιστρέφουν οι  Chloé Alliez &  Violette Delvoye καλεσμένες από πέρυσι όπου θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρεμιέρα την ολοκληρωμένη σειρά τους World in (stop) Motion. Ένα επεισόδιο της το «Ruined Picture» γυρίστηκε στο πλαίσιο του TAF πέρυσι μαζί με συμμετέχοντες σε διήμερο εργαστήριο stop motion.

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξαχθούν προβολές και Workshops για παιδιά.

Στο TAF θα διεξαχθεί διαγωνισμός ταινιών animation μικρού μήκους και στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν βραβεία σε διάφορες κατηγορίες.

Τέλος, οι καλεσμένοι μας θα βραβευθούν για την συνολική τους προσφορά στον χώρο του animation.

Μπορείτε να κατεβάσετε όλο το πρόγραμμα εδώ

Μάθετε περισσότερα στο site μας παρακάτω και ακολουθήστε μας στα social media για να μη χάσετε τίποτα.!

TAF – Thessaloniki Animation Festival Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας.

• Website: 

• Instagram: 

• Facebook: 

To Thessaloniki Animation Festival στηρίζει για 4η χρονιά την Αρωγή Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του TAF 4 θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής για τις οικογένειες που στηρίζει η Αρωγή Θεσσαλονίκης. FB EVENT

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις