Αλλάζουν όλα στην αστυνόμευση με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

photo: Eurokinissi

Νέο και πιο σκληρό πρόγραμμα αστυνόμευσης ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ, το οποίο μάλιστα θα θέσει άμεσα σε εφαρμογή. 

Σκοπός είναι να περιοριστεί η εγκληματικότητα και φυσικά οι πολίτες να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια βλέποντας περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης. 

Αναλυτικότερα, βασικοί άξονες του νέου σχεδίου είναι μόνιμες περιπολίες εποχούμενες από τα κατά τόπους τμήματα, αλλαγή του ωραρίου των πεζών περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλαγή του ωραρίου βαρδιών των αστυνομικών. 

Σημειώνεται, δε, πως το εν λόγω σχέδιο προέρχεται από άμεση εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Οι ημερήσιες, πάγιες βάρδιες των περιπολικών, δε, θα είναι προσβάσιμες μέσω ενός online συστήματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ακόμα και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πεζές περιπολίες που εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα δείχνουν αφενός ότι έχουν αμβλύνει την εγκληματικότητα στο Πεδίο του Άρεως, αφετέρου ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται αντίστοιχα φαινόμενα σε κάθετους και παράλληλους δρόμους της περιοχής. 

Το ωράριο των περιπολιών θα διαρκεί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα με αυξημένα, όμως, μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών. 

Τέλος, έχει δοθεί εντολή να πάψει να λήγει το νυχτερινό ωράριο όλων των υπηρεσιών τάξης της ιδιά ώρα.

Όπως είχε παρατηρηθεί, ειδικά με τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα, κάποιοι εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι βάρδιες άλλαζαν ανάμεσα στις 5.30 με 06.00 το πρωί.

Έτσι, το νυχτερινό ωράριο θα τροποποιηθεί και θα γίνεται η αλλαγή σε διαφορετικές ώρες.

 

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις