Μητροπολίτης Ρόδου: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα

Μητροπολίτης Ρόδου: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποσκοπεί στην ενότητα

Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Ρόδου και μέλος της συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Κύριλλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αυτό που έκανε ήταν να εντάξει την σχισματική Ουκρανική Εκκλησία στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναγνωρίζοντάς την ως αυτοκέφαλη, επισημαίνοντας πως και το Πατριαρχείο της Μόσχας χαρακτηρίστηκε αυτοκέφαλο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία.
Αποκάλυψε δε ότι η αναγνώριση του αυτοκέφαλου σε όλες τις εκκλησίες είναι προσωρινή, καθώς η τελική κρίση παραπέμπεται στην Οικουμενική Σύνοδο.
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ρόδου, αποσκοπεί στην ενότητα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας».
Ερωτηθείς για το Ρωσικό Μοναστήρι στο Άγιο Όρος, ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας και θα συνεχίσει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις