Απειλούν με αποχή από την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Απειλούν με αποχή από την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Με ψήφισμά του, το δημοτικό συμβούλιο Μινώα Πεδιάδος, ζητεί από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση της Χερσονήσου, να θέσουν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση όπως αναφέρουν, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μινώα Πεδιάδος, δεν θα παραστούν στην συνέλευση.

Το ψήφισμα

«Στο Αρκαλοχώρι σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας λαμβάνοντας υπόψη του τις πυρπολήσεις, καταστροφές και λεηλασίες των χωριών της Κρήτης, τις αρπαγές προϊόντων, τις εκτελέσεις 5.000 και πλέον Κρητικών, την καταναγκαστική εργασία που υποβλήθηκε ο πληθυσμός του νησιού ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου τα χρόνια 1941-1944 και την ολοσχερή καταστροφή των υποδομών, δηλώνουμε ότι :
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για διεκδίκηση 280 δις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής, ότι θα πράξουν άμεσα και ζητάμε από τους εκπροσώπους μας στην Αυτοδιοίκηση που θα συμμετέχουν, να θέσουν στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα παραστούν στη Συνέλευση».

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις