Με σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση παρεμβαίνει η Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Με σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση παρεμβαίνει η Ένωση Δημάρχων Κρήτης

Τον δικό της ρόλο στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι του νησιού διεκδικεί να “παίξει” η Ένωση Δημάρχων Κρήτης που έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της αριθμεί 55 μέλη, από τα οποία τα 31 στον νομό Χανίων.
Ο πρόεδρος της Ένωσης και πρώην Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση που φέρνει ο “Κλεισθένης 1” σχολιάζοντας πως ναι μεν η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν επεκτάθηκε με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα των Δήμων. “Η Κυβέρνηση βλέπει τους Δήμους από την πλευρά των μειοψηφιών, όχι των πλειοψηφιών” τόνισε, σχολιάζοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί το παράδοξο κάποιος Δήμαρχος να “πάρει” το 50% + 1 ψήφο την πρώτη Κυριακή κι όμως να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο συμβούλιο. “Θα έπρεπε να ευνοούνται οι συγκλίσεις και οι συνεργασίες από την πρώτη Κυριακή” προσέθεσε.Το προεδρείο της Ένωσης παρουσίασε στα ΜΜΕ το πρόγραμμα που έχει συσταθεί για την τοπική αυτοδιοίκηση και την νέα ιστοσελίδα της Ένωσης (www.dimarhoskritis.gr) ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε η Ντόρα Μπακογιάννη που έφτασε στα Χανιά το απόγευμα της Τετάρτης για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
100 χρόνια μετά την γέννησή του.

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις