Π. Δερμιτζάκης: «Οι Σερραίοι φίλαθλοι έχουν ποιότητα και θα στηρίξουν την ομάδα τους»

Π. Δερμιτζάκης: «Οι Σερραίοι φίλαθλοι έχουν ποιότητα και θα στηρίξουν την ομάδα τους»

Είναι ο προπονητής που υποχρέωσε τον Πανσερραϊκό στην πρώτη του φετινή ήττα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης συνέχισε την καλή παράδοση που έχει ο ίδιος απέναντι στα «λιοντάρια» (νίκες στο πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, του ΠΑΟΚ, του Διαγόρα) αλλά πάντα με συνεντεύξεις του εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Ο 49χρονος προπονητής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών μετά το νικηφόρο παιχνίδι της ομάδας του, της Καβάλας απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Τη νίκη του ΑΟΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό:

«Θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο σκορ γιατί εκτός το ότι είχαμε την κατοχή της μπάλας, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις και σε σύγκριση με άλλα παιχνίδια είχαμε λιγότερες ευκαιρίες αλλά μεγαλύτερο ποσοστό σε τέρματα, κάτι το οποίο πραγματικά το θέλαμε ως ομάδα».

-Για το αν έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ της ομάδας του:

«Σίγουρα, έπαιξε ρόλο. Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι απέναντι σου έχεις μια νεανική ομάδα με τα θετικά και τα αρνητικά της. Τα θετικά είναι ο ενθουσιασμός, είναι ότι τα παιδιά θέλουνε να δείξουνε, είναι ευκαιρία το να χτίσουν πράγματα στο ποδόσφαιρο και να καθιερωθούνε. Από την άλλη το αρνητικό είναι ότι ίσως ένα πρόβλημα που θα τους βάλεις, τους ρίχνει. Αυτό θέλαμε κι εμείς ως ομάδα. Όσο γίνεται πιο γρήγορα να τους βάλουμε το πρόβλημα. Κάτι το οποίο κάναμε και μπορέσαμε μέχρι το τέλος να διαχειριστούμε αυτό. Σίγουρα το σκορ είναι μεγάλο αλλά εγώ προσωπικά μένω στη νίκη όπως αυτό πρέπει να κάνει και ο Πανσερραϊκός. Απλά, ήταν μια ήττα απέναντι, σήμερα, σε μια καλύτερη ομάδα αλλά πιστεύω ότι ο Πανσερραϊκός με αυτά τα παιδιά, με αυτό το πλάνο, με αυτό το τακτικό κομμάτι και με αυτόν τον σοβαρό προπονητή που έχει, πιστεύω ότι «χτίζει» τώρα για το μέλλον».

-Για το ότι οι Σερραίοι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει την ομάδα τους σε υψηλό επίπεδο:

«Καταρχάς, σίγουρα όταν έχεις ζήσει άλλες εποχές ο δείκτη σου είναι υψηλός. Από την άλλη όμως, θέλω να πω ότι οι Σερραίοι φίλαθλοι έχουν ποιότητα και η ποιότητα δίνει τη δυνατότητα να έχουν υπομονή, να αναγνωρίζουν ότι σήμερα έχω ένα πρόβλημα και ποιο είναι το πρόβλημα; Το οικονομικό. Όπως φυσικά αυτό το έχει όλος ο κόσμος. Τι μπορώ να κάνω για αυτό; Ποιος είναι ο στόχος; Ποια είναι η φιλοσοφία μου ως ομάδα. Νέα παιδιά και μέσα από αυτό, μέσα από μια διαδικασία ενός χρόνου ή ενός γενικά πλάνου να προσπαθήσω να δημιουργήσω προϋποθέσεις για το μέλλον. Οι Σερραίοι φίλαθλοι εν συγκρίσει με άλλους φιλάθλους από άλλους Νομούς έχουν την ποιότητα αυτή και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια»

-Για το αν πρέπει οι Σερραίοι να ανησυχούν για το 4-0:

«Φυσικά και δεν πρέπει να ανησυχούνε γιατί όπως κερδίσανε μέχρι τώρα τα τρία πρώτα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκαν, με μεγάλα σκορ, με καλή εικόνα, έτσι και δεν πρέπει να απογοητεύονται στην ήττα. Είναι μια ήττα η οποία έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να το δέχεσαι, να το κατανοείς, να βλέπεις τα προβλήματα σου και να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Κι ένα παραπάνω όταν αυτή η ομάδα τυχαίνει να είναι μια νεανική ομάδα, που πιθανόν πολλά παιδιά από αυτούς να παίζουν και πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Άρα υπομονή, επιμονή, χειροκρότημα, κοντά στα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό».

-Για το ότι είναι ένας από αυτούς τους προπονητές που του αρέσει το μοντέλο με τη χρησιμοποίηση νέων παιδιών:

«Ναι, βεβαίως μου αρέσει το μια ομάδα να βασίζεται σε νέα παιδιά γιατί θεωρώ ότι αυτό είναι και το μέλλον του ποδοσφαίρου, αρκεί αν μπορούμε να υπάρχει ένας συνδυασμός, δηλαδή να υπάρχουν και κάποια παιδιά τα οποία με την εμπειρία τους, με την προσωπικότητα τους θα βοηθήσουν και αυτά τα νέα παιδιά για να φανεί ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους».

-Για την υποβάθμιση της κατηγορίας με την πιθανή αναδιάρθρωση:

«Η αναδιάρθρωση ή αν θα γίνει αναδιάρθρωση, είναι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω, σίγουρα ζούμε σε μια χώρα που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα, έτσι και στο ποδόσφαιρο γιατί είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Σίγουρα θα είναι αρνητικό ο Πανσερραϊκός, η Καβάλα ή άλλες ομάδες που είναι στη Γ εθνική ξαφνικά να βρεθούν στο τοπικό αλλά λόγω αυτού του προβλήματος πιστεύω ότι αυτοί που έχουν τις τύχες των πρωταθλημάτων στα χέρια τους θα κάνουν κάτι το οποίο πραγματικά θα είναι σωστό για το ποδόσφαιρο».

-Για την δική του «σφραγίδα» στη συσπείρωση που υπάρχει φέτος στην Καβάλα γύρω από τον Α.Ο.Κ.:

«Θεωρώ ότι αυτή η συσπείρωση, δεν ξέρω αν έχει έρθει με τη δικιά μου σφραγίδα, αλλά σίγουρα έχει έρθει με όλη την κατάσταση, με όλη την νέα τάξη πραγμάτων που έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα ανθρώπων, αλλά πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια ο μεγάλος χορηγός είναι ο κόσμος, η αγάπη που δείχνει με την παρουσία του, με την αγορά διαρκείας, οι εταιρίες οι οποίες όλες έχουν βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια και φυσικά η διοίκηση, οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής που πραγματικά κάνουν τα πάντα ώστε όχι μόνο να μην μας λείπει κάτι αλλά κάνει και υπέρβαση για να μπορέσουμε και το στόχο να πετύχουμε αλλά και να οργανώσουμε και αυτό το καραβάκι το οποίο όλοι αγαπάμε».

 

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις