Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Συμεωνίδη «Δικτατορία»

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Συμεωνίδη «Δικτατορία»

Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιάννη Συμεωνίδη με τον τίτλο «Δικτατορία»  από τις εκδόσεις Άπαρσις παρουσιάστηκε σήμερα στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για ένα πολιτικό μυθιστόρημα που περιγράφει ένα περίπου προδιαγεγραμμένο μέλλον, προφητεύει πολιτικά γεγονότα όχι τόσο εξωπραγματικά. Το μυθιστόρημα του δημοσιογράφου Γιάννη Συμεωνίδη συνιστά ένα μυθιστόρημα με έντονα ψυχαναλυτικά στοιχεία, τόσο των χαρακτήρων του έργου όσο και του πολιτικού συστήματος, κι όχι μόνο μιας δικτατορίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού, υπαρκτών καθεστώτων μέσα από την εναργή ματιά του δημοσιογράφου-συγγραφέα Γιάννη Συμεωνίδη.

Με μεγάλες δόσεις αμεσότητας ο Συμεωνίδης στο βιβλίο του δεν χωρίζει τον κόσμο σε καλούς και κακούς.

Οι χρονιές που διαδραματίζονται τα μυθιστορηματικά γεγονότα είναι το 2027 και το 2045, όχι πολύ μακριά, κι όχι πολύ κοντά από το έτος που διανύουμε.

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, εξάλλου επεσήμανε ότι όλα όσα γίνονται από το 2009 και μετά είναι τόσο διαφορετικά και ταυτόχρονα τόσο ίδια.

Τη σημερινή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί Τρικαλινοί συντόνισε ο μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφές Νίκος Μάντζιος, ο οποίος διάβασε και αποσπάσματα του βιβλίου. Για το βιβλίο μίλησαν ο ψυχίατρος Αχιλλέας Οικονόμου και η ποιήτρια και αρθρογράφος Ρόρη Μάτη.

Ο Γιάννης Συμεωνίδης είναι δημοσιογράφος. Η «Δικτατορία» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

 

 

www.ert.gr

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις