Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC Capital

Ολοκληρώθηκε η πώληση του «Υγεία» στο CVC Capital

Η εξαγορά του ομίλου «Υγεία» από το fund CVC Capital, που είναι και ο βασικός μέτοχος του νοσοκομείου Metropolitan, ολοκληρώθηκε επίσημα.

Τα πακέτα των μετοχών πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το 70,38% του «Υγεία» καταβάλλοντας 204,4 εκατ. ευρώ.

Kαθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal, έπαιξαν ο βασικός εκπρόσωπος του CVC στο συμβούλιο της Healthcare Αλέξανδρος Φωτακίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan Δημήτρης Σπυρίδης. Το μάνατζμεντ του «Υγεία»  θα παραμείνει ως έχει.

Το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε με το Metropolitan ενώ ο όμιλος πλέον της Hellenic Healthcare έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών υγείας με πέντε νοσοκομεία.

Διαβάστε ολόκληρη την είδηση πατώντας εδώ
To koytsompolio.gr είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης και παρουσίασης συνοπτικών ειδήσεων και άρθρων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους. Η συλλογή, ταξινόμηση και ανάρτηση των συνόψεων των ειδήσεων/άρθρων στον Ιστότοπο γίνεται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας RSS. Γι' αυτό το λόγο, δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των άρθρων που δημοσιεύονται ούτε για το πως θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες αυτές από τους χρήστες. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις