Με την φωταγώγηση του δέντρου ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά

Με την φωταγώγηση του δέντρου ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πειραιά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αύριο  Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00.

Πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η χορωδία «Libro Coro» και η Σχολή Χορού «Α. Χατζιάρας».

Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου, θα ακολουθήσει συναυλία στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου από το συγκρότημα Kings (20:00).

FWTAGWGISI

Για τους μικρούς επισκέπτες, στα τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα, στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά και στην πλατεία Δωδεκανήσου, θα τους «υποδέχεται» ο ‘Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, όπως παιδότοπος, τραμπολίνο, carouzel, με συμβολικό αντίτιμο. Σημειώνεται ότι τα χριστουγεννιάτικα πάρκα θα ανοίξουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, στις 22/12 και 24/12, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας, Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά, από το Kids Cooking Club με τον σεφ Κυριάκο Μελά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες στη Μαρίνα Ζέας, δωρεάν για όλους. Συγκεκριμένα: συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 13:00, συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 13:00, και συναυλία με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον BO το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 13:00.

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Συγκεκριμένα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών & Βιβλίων για παιδιά και εφήβους αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟΔΕΠ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 16.00, στην πλατεία Κοραή, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΟΔΕΠ με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά», με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών υγιεινής για τους άστεγους του Πειραιά, από τις 11:30 έως τις 18:30, στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη και απο τις δύο εκδηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά).

Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις