Διεθνής διαγωνισμός για τον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής διαγωνισμός για τον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνία συνεργασίας με την Αττικό Μετρό ΑΕ η οποία εκτελεί και σύντομα, θέτει σε λειτουργία τη βασική γραμμή και την επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει και τις επεκτάσεις δυτικά και προς αεροδρόμιο υπέγραψε σήμερα ο ΟΣΕΘ ΑΕ, με αρμοδιότητα τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό και την εποπτεία του συνόλου του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης.  

Η πρώτη αποτύπωση αυτής της συνεργασίας θα γίνει με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, εντός του Ιανουαρίου 2019, για τη Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, η οποία θα εκπονηθεί με τη συνεργασία των δύο φορέων και θα καλύπτει το μεγάλο κενό σχεδιασμού που υπάρχει στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την επόμενη φάση του συνολικού ανασχεδιασμού των αστικών συγκοινωνιών του μητροπολιτικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που θα αναπτυχθεί με βασικό κορμό το δίκτυο του Μετρό.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Αμπατζάς τόνισε ότι:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί την απαρχή στενής συνεργασίας με την Αττικό Μετρό, συνεργασία που φιλοδοξεί να μην σταθεί στα τυπικά, αλλά να συμβάλει ουσιαστικά στις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά συντεταγμένα μεταξύ δύο φορέων.

Φιλοδοξούμε, μέσα από αυτή τη συνεργασία και τη δημοπράτηση εκπόνησης μελέτης του συνόλου των συγκοινωνιών της πόλης, να συλλέξουμε στοιχεία και δεδομένα για πρώτη φορά μετά από 20 σχεδόν χρόνια, που θα μας επιτρέψουν τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, με βασικό άξονα το Μετρό Θεσσαλονίκης».

Κατηγορία: 

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις